U Hotel Holidayu u Sarajevu uspješno je održana Konferencija “Pouzdanost 2023/24” pod imenom “Uzdaj se u pouzdanost”. Tom prilikom, LRC BIS kao organizator ovog događaja uručio je priznanja za uspješne kompanije koje su pokazale odlične rezultate u solventnosti, likvidnosti i bonitetnoj pouzdanosti.

Na samom početku prisutne je pozdravila generalna direktorica LRC bonitetne agencije i članica Uprave LRC Grupacije Jadranka Kuljanin. U svom govoru istaknula je kako su pouzdane kompanije temelj uspjeha i stabilnosti bh. Privrede, te je čestitala svim dobitnicima priznanja.

“Projekat traje od 2016. Godine, a cilj samog projekta je da promoviše i ističe BiH privrednike koji iz godine u godinu uspijevaju da održe svojim radom i zalaganjem laskavu titulu bonitetno pouzdanih kompanija i ja im ovom prilikom u ime cijelog LRC tima čestitam na tome. Mislim da pored toga što im večeras trebamo odati priznanje, možemo puno toga da čujemo i naučimo od njih. Naravno da bi prepoznali koje su to kompanije tu je već 23 godine bonitetna agencija LRC koja obrađuje i prikuplja podatke i pomoću svoje platforme olakšava uvid u tržište Bosne i Hercegovine, ali i regije.

Na osnovu naših analiza bonitetno pouzdanih kompanija koje su fokus samog projekta Pouzdanost, imamo zadovoljavajući porast od 2% bonitetno pouzdanih kompanija kao i porast prihoda od 19% u odnosu na 2022. godinu na nivou cijele BIH. Naš zadatak je da izdvojimo kompanije koje su pokazale svoju sposobnost da se pouzdano nose sa izazovima tržišta, ispunjavajući visoke standarde kvaliteta i dosljednosti u poslovanju.

Kada govorimo o pouzdanosti, ona se odnosi na sve aspekte našeg života i na ljude sa kojima sarađujemo. Bez pouzdanih pojedinaca i partnera ne bismo mogli postići ono što danas jesmo. Zajedno sa rastom i razvojem naše kompanije s ponosom mogu da kažem da smo se razvili i u smjeru da budemo društveno odgovorna kompanija i da u sam projekat Pouzdanost, pored bonitetno pouzdanih kompanija pažnju posvetimo pouzdanim pojedincima iz oblasti kulture, sporta, udruženja za borbu protiv karcinoma i ono što je nažalost aktualna tema, a to su sigurne kuće”, između ostalog navela je u svom govoru Kuljanin, koja je generalna direktorica LRC bonitetne agencije i članica Uprave LRC Grupacije.

U sklopu svog obraćanja, direktorica LRC-a dodijelila je posebna priznanja osnivaču grupacije Esadu Hrenovici, kao i dugogodišnjem, istaknutom uposleniku i odnedavnom suvlasniku LRC-a, Kristijanu Meršpahu.

Uslijedila je dodjela priznanja opštinama, općinama i gradovima, “Kruna razvoja privrede”, a ovogodišnja priznanja su dobili Opština Trebinje, Grad Istočno Sarajevo i Grad Srebrenik.

Nakon dodjele priznanja, prisutne je pozdravila i direktorica projekta i direktorica marketinga LRC Grupacije, Fatima Nikšić. U svom govoru se zahvalila menadžmentu LRC-a na ukazanom povjerenju, kao i svim poslovnim partnerima za podršku u realizaciji projekta, te čestitala svim dobitnicima priznanja.

Nakon toga su dodijeljena priznanja prijateljima i partnerima projekta: M:TEL Banja Luka, Hotel Europe Group, Udruženje privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj, Gala Group, PointStore, Agencija PROFI TEAM, Darves, Mak Zara, Klas, AC FOOD, Udruženje barmena ICE, dok je Azra Dedić dobila posebnu Zahvalnicu za neizmjeran doprinos realizaciji projekta Pouzdanost od 2018. godine.

 

Sastavni dio LRC Grupacije je i agencija za profesionalno upravljanje spornim potraživanjima i finansijski konsalting, LRC Inkasso. S tim u vezi, prisutnima se obratila i Edita Mulić, rukovodilac LRC Inkasso.

“Lrc Inkasso postoji već 19 godina, lideri smo kada je naplata spornih potraživanja u pitanju. Korištenje INKASSO sistemskih rješenja za upravljanje potraživanjima privrednicima omogućava značajno smanjenje troškova i povećanje efikasnosti poslovanja, kao i da se u potpunosti posvete svojoj osnovnoj djelatnosti, a sve brige o upravljanju potraživanjima prepuste timu iskusnih profesionalaca. Zahvaljujući našoj bonitetnoj platformi, možemo sa sigurnošću stajati iza podataka, te informacija koje dostavljamo našim klijentima. Uradili smo analizu uspješnosti naplate, kako sudske i vansudske, te se možemo pohvaliti da nam je uspješnost naplate 94,8%. Da bi imali priliku raditi na rješavanju financijskih problema, kompanije moraju imati zaista puno povjerenje u nas, a mi moramo biti pouzadani i to je zaista zagarantovan dobar posao koji će sigurno dati rezultate”, poručila je Edita Mulić, rukovodilac LRC Inkasso.

Ove godine je konferencija Pouzdanost 2023/24 bila u znaku dobre komunikacije i pouzdanih veza koje prkose svim preprekama. Iza toga stoji pouzdani telekomunikacijski partner projekta, m:tel – Imate prijatelja, istaknuto je na Konferenciji.

Velika podrška projektu Pouzdanost dolazi i od Vanjskotrgovinske komore BiH koja je prepoznala važnost i potencijal ovog projekta u promoviranju i validaciji uspješnog dijela bh. privrede. S tim u vezi, prisutnima se obratio Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, istakavši rast broja pouzdanih kompanija kao odličan pokazatelj za bh. privredu. Ove godine imamo preko 9000 kompanija koje su ostvarile promet od oko 44 milijarde KM, te su zabilježile 4,8 milijardi KM dobiti.

Nakon toga je Egrlić dodijelio priznanja Zvijezde bonitetne pouzdanosti kompanijama: CARGO-partner, Marketing agenciji Republic Sarajevo, NPL-Project, Amko Komerc, E&M-BHPAL, Energo Solar, Inoma, Zux-4.

Uslijedio je nastup motivacijskog govornika, biznis mentora i preduzetnika Darka Mirkovića, koji je nagrađen velikim aplauzom za svoju prezentaciju na temu “Odgovornost prethodi pouzdanosti”.

Priznanje “Pouzdanosti” dobila je i legendarna bh. pjevačica Jasna Gospić koja se obratila prisutnima prigodnim govorom, a nakon toga, zajedno sa publikom, otpjevala a-capella svoj veliki hit “Pet do pet” za što je nagrađena velikim aplauzom.

Posebno priznanje za svoj kids loyalty program Zvjerići, koje oduševljava mališane, dobili su Konzum i Mercator. Oni su od svakog prodanog plišanca odvojili sredstva za donaciju udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Zaslužena priznanja za svoj rad su dobili i: Atlantic Grand, Lactalis BH, Inmeru Gradačac, Otoka-Bambus, Pepi-Karttis.

Na konferenciji Pouzdanost sudjelovali su i posebni gosti poput Tomislava Cvitanušića, koji je ove godine osvojio Mount Everest, te popularnog glumca Enisa Bešlagića, koji su primili posebna priznanja za svoj rad.

Uslijedio je novi krug dodjele priznanja bonitetne pouzdanosti, a nagrade su dobili: Lutrija Bosne i Hercegovine, Planitinum, GoldTime, AC Quattro, Makbel-trade, Kemeko-BH, Halcom te Kosmopolit Travel Agency.

Posebno priznanje za vrhunske sportske rezultate dobila je naša “zlatna sirena”, Lana Pudar, koja se prisutnima obratila video porukom te je nagrađena velikim aplauzom.

Nakon toga na binu je pozvan Sead Sefić, predsjednik Udruženja oboljelih od raka prostate, koji je dobio posebno priznanje i u svom kratkom intervjuu naglasio važnost preventivnih pregleda. Uslijedio je novi krug dodjele priznanja koje je uručio vlasnik kompanije LRC, Adnan Hrenovica, a nagrade su dobili: Baummit doo, CadCam solutions, ViaMetal Commerce, Igman Konjic, Printex, Mikroelektronika Vodoskok.

Posebno priznanje je dobila uspješna poduzetnica, humanitarka i filantropkinja Đemila Talić Gabriel, koja je govorila o uskoj povezanosti filantropije i pouzdanosti.

 

Nastavio se novi krug dodjele priznanja, a među dobitnicima su bili: Auto Simanić, Soz-Unitas, Alibeg, Nird, BauCommerce, Telix klima centar Tuzla, Herceg.

Video porukom se obratila i ambasadorica “Srce za djecu”, Amra Džeko, koja je nagrađena specijalnim Priznanjem i Zvijezdom pouzdanosti.

Nakon toga su Priznanje i Zvijezde pouzdanosti dobili: Silvermoon, Ovnak Vitez, Pharma Maac, Best Solution, EuroDam-Jas, Vinarija Podrumi Andrija, Hifa-Oil Tešanj.

Posebno priznanje je uručeno i Emini Bajtarević, koja je oduševila regiju svojim nastupima u Supertalentu, koji se prikazuje u Hrvatskoj, te je svojim nastupom ostavila bez daha i našu publiku.

Ova godina je bila svjedok izvanrednih dostignuća, čvrstih veza i duboke pouzdanosti koja će sigurno oblikovati budućnost bh. privrede. Čestitamo svim dobitnicima i zahvaljujemo se svima koji su svojom posvećenošću, trudom i pouzdanošću obilježili ovaj događaj.

Izvor: klix.ba